in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Maaliskuun ostokset

: 4.4.2019

Kirjoittelenpa vaihteeksi tänne blogin puolelle kuukauden ostoskoonnin, kun on vähän enemmän raportoitavaa.

Ostin mustat housut. Olen aika lailla housuihminen ja käytän varmaan kodin ulkopuolella 90% ajasta farkkuja. Olen tullut siihen tulokseen että mustat housut on sitten se toinen mitä tartten silloin kun haluan laittaa päälle jotain siistimpää. Minulla oli ne entiset mustat, jotka olivat jo aika hirveät viime syksynä, eli niitä ei enää voi parhaalla tahdollakaan kutsua ”siistimmiksi”. Olen selvinnyt farkuilla, mutta nyt oli pari tilannetta, missä farkut eivät käyneet ja päädyin Very Nicen mustiin, 89,95 euroa. Myyjä kovasti vakuutti että kestävät ja totisesti toivon niin! Ihan hyvällä omallatunnolla ostin nuo uudet, siksikin koska olen päättänyt että tekstiilejä en roskiin enää laita. Vanhoille mustille on jo käsityöidea, kirjoitan siitä myöhemmin koska tästä tulee pitkä kirjoitus muutenkin.

Pääsin maaliskuussa käymään Norjassa Tromssassa toisen kerran tänä vuonna bussilla erään hankkeen puitteissa. Voi ihanuus niitä upeita maisemia! Kissakuvapainotteisella vanhemmalla Instatililläni @mantelipipari on muutamia kuvia molemmilta reissuilta. Olen opiskellut norjan kieltä nyt jonkun kuukauden ja ostin (turhankin) pitkän pohdinnan jälkeen kirjan, 21,14 euroa. Löytyi niin ihanalta vaikuttava monisataasivuinen matkakirja norjaksi, että päätin ostaa. Olen lukenut muutamia kymmeniä sivuja ja vaikuttaa todella hyvältä sekä sisältö että kielen ymmärrys. :) Kaiken lisäksi luulin väärin että tämä olisi käännetty suomeksi ja siksi mietin lainaisinko vaan kirjastosta. Vasta tätä kirjoittaessa tajusin että samalta kirjailijalta käännetty kirja onkin hänen edellinen kirjansa! Onneksi ostin, tämä olisi jäänyt harmittamaan.

Tromssasta löytyi yllättäen yksi heikko kohtani – ehkä jopa lempparini kauppaketjuista – tanskalainen Søstrene Grene. Sieltä ostin tavaraa yhteensä 21,49 eurolla. En voinut vastustaa tuota Bullet journalia vaan ostin sen kalenteriksi itselleni ensi vuodelle 2020, on sisältä just sopiva. Olen muutaman vuoden ajan tehnyt kalenterit itse vanhoihin tyhjiin muistikirjoihin ja tänä vuonna aloitin enemmän Bullet Journal -tyylillä. Ensi vuonna ei tartte tehdä itse vaan käytän tuota. Muut ostokset Søstrene Grenestä olivat kaksi puuvillalankakerää ”mustat housut” -projektiin (minulla ei ollut yhtään kerää puuvillalankaa varastossa), 4 postikorttia lähetettäväksi, kissaservettejä, leikkuulauta (entinen ihan hirveä, pakko vaihtaa välillä) sekä kestokassi. Heräteostoksia osittain kyllä eikä ketjun eettisyydestä ja ympäristöystävällisyydestä tietoakaan, täytyy perehtyä. Tämä on vanha tanskalainen ketju, törmäsin siihen vuosia sitten työreissulla ekan kerran jossain Euroopassa.

Kosmetiikkaa ostin maaliskuussa paljon, 48,52 eurolla. Hiuslakka loppui ja tuli taas päivittäiseen tarpeeseen uuden tukan myötä. Päivävoide loppui aikaa sitten ja olen ollut ilman hetken eikä tuntunut hyvältä jutulta. Lempparisuihkusaippuan ostin alennuksesta jemmaan koska entinen loppuu just. Heräteostoksena ostin tutun ihanan myyjän suosittelemana kosteuttavan kasvosuihkeen, joka on osoittautunut hyväksi lisäksi tällä hetkellä käytössä olevalle kasvovedelle (joka puolestaan ei ole riittävän kosteuttava). Hiuslakka ei ole luonnonkosmetiikkaa, en ole vielä löytänyt sopivaa luonnonkosmetiikasta enkä nyt vaan jaksanut etsiä. Niinpä turvauduin vanhaan tuttuun hajusteettomaan. Kosmetiikkaan liittyen lisäksi rehellinen tavaraostos pinsetit, 6,67 euroa. Olen luultavasti unohtanut entiset jonnekin reissuun plaah.

Kuluvia taloustavaroita ym. ostin 9,97 eurolla. Siinä on hygieniajuttuja – vessapaperia, laastaria ja sen semmoista.

Maaliskuussa maksoin myös Anandan (suomalainen joogalehti) vuositilauksen 25 euroa. Ananda on ainoa paperinen lehti joka ovesta sisälle tulee. Kaikki jäsenlehdetkin (ammattiliitto, kaupat ym.) on paperisena peruttu, luen sähköisenä silloin kun huvittaa.

Siinä maaliskuun ostokset, yhteensä 222,74 euroa, joista tavaroita (sis. lehden vuosikerta) 164,25 euroa. Oliko joku mielestäni turha? No paperiset kissaservetit ja kestokassi. Mitä olisin voinut ostaa toisin? Hiuslakan ja suihkusaippuan. Hiuslakan luonnonkosmetiikkaa ja suihkusaippuan palana… Muovinen leikkuulauta? En osaa käyttää puista leikkuulautaa hedelmille ja kasviksille, saako sen puhtaaksi?

Ilmaiseksi sain äidiltä muutamia hyviä vaatteita, pari uutta äidin tekemää tiskirättiä ja kalalankaa jee! Suunnitelmissa on virkkausprojekti siitäkin ja parista vanhasta vaatteesta. Blogin Vaatekaappi-sivu täytyy päivittää kesään mennessä, se ei ole ajan tasalla.

Ulos on maaliskuussa kannettu tavaraa enemmän kuin kuukausiin! TV ja digiboksi lähtivät vihdoin pois tarpeettomana tarvikkeineen. Kirjoja ja astioita olen myynyt ja antanut pois ja niitä on lähdössä vielä lisää, kunnon kevätsiivousprojekti meneillään.

Miten meni maaliskuu? Seuraileeko joku ostoksia?


1 responses to “Maaliskuun ostokset

  1. Maamukka sanoo:

    Täällä seuraillaan myös ostoksia! Maaliskuu oli jostakin syystä runsasostoksinen, johtuneeko valon lisääntymisestä 😂

Jätä kommentti