in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Vuoden 2018 tavaraostokset paketissa

: 9.1.2019

kuusenkoristeet

On aika laskea yhteen ja analysoida! Olen jo useamman vuoden elänyt ”älä osta mitään” -ajatuksen kanssa. Olen toki ostanut tavaraa, mutta pyrin miettimään tarkkaan mitä oikeasti tarvitsen. Viime vuoden kirjasin ylös eka kertaa kaikki tavaraostokseni. En kirjannut kuluvia taloustavaroita kuten leivinpaperia, astianpesuaineita ja sen semmoisia. En myöskään kirjannut kosmetiikkaostoksia.

Vuoden 2018 aikana olen ostanut kotiin tavaraa yhteensä 699,15 eurolla. Tarkemmin eriteltynä näin:

 • Vaatteet 380,18 euroa (kesäkengät 95,96 euroa + neljät sukat 9,71 euroa + 2 puseroa kirppikseltä 18 euroa + neuletakki Tanskasta 96,64 euroa + 2 puseroa Tanskasta kirppikseltä 8 euroa + talvikengät 71,92 euroa + farkut 79,95 euroa)
 • Kirjat 63,89 euroa (4 kirjaa Espanjasta espanjan opiskeluun 50,24 euroa + 2 kirjaa Tanskasta 13,65)
 • Sukkalankaa 45,80 euroa (kaksi kerää kaverien kirppistavaroista + kaksi vyyhtiä kaupasta)
 • Viherkasvien suojaruukut 34 euroa
 • Kaksi kangaspalaa 30 euroa
 • Paistinpannu 29,66 euroa
 • Polkupyörän lukko 19,90 euroa
 • Kynä Espanjasta 15,95 
 • Satokausikalenteri 14 euroa
 • Kännykän laturijohto 5 euroa
 • Kissalle lelu 4,89 euroa
 • Jääkaappimagneetti 3 euroa
 • Led-ulkokynttilä 2,46 euroa
 • Jouluvalot käytettynä 2 euroa
 • Joulukuusenkoristenauha 0,99 euroa
 • Plus maksettu puhelimesta 47,43 vuonna 2018.

Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Yhdestä asiasta olen varma. Tuo 699,15 euroa tavaraan on pienin määrä mitä olen aikuisen elämäni aikana tavaraan käyttänyt vuodessa. Siinä mielessä saa olla tyytyväinen. Se on 58,26 euroa per kuukausi, joka hassusti minusta näyttää suhteessa paljon isommalta kuin tuo vuosimäärä.

Ihan varmasti tarpeellisimmat ja käytetyimmät ostokset olivat polkupyörän lukko, kännykän laturijohto, kahdet kengät ja farkut ja sukat sekä uusi puhelin. Pyöräilin kesäkautena reilut 700 km enkä varmasti olisi pyöräillyt jos ei olisi ollut lukkoa. Samoin vanha kännykkä olisi jäänyt lataamatta jos en johtoa olisi ostanut. Kesä- ja talvikengät ovat hyvät ja tarpeelliset, samoin farkkuja ja sukkia pidän koko ajan. Uusi puhelin on hyvä ja toimiva, ihana kamerakin siinä.

Turhimpia ostoksia olivat ehkä Satokausikalenteri sekä kangaspalat. Satokausikalenteri on kyllä hyvä, olen lukenut sitä joka kuukausi ja ostanut aina jotain sen suosittelemaa hedelmää/kasvista, mutta saman tiedon löytäisin ehkä muualtakin. Kangaspaloista en edelleenkään ole ommellut mitään, vaikka suunnitelmia on kyllä! Tämä kuvastaa minusta hyvin tuota käsityötarvikkeiden hamstraamisen mentaliteettia, johon olen ah niin pitkään ja monesti sortunut aiemmin. Ei näin!

Aidosti iloa tuovia ovat viherkasvien suojaruukut, kynä, sukkalangat, paistinpannu, jouluvalot ja joulukoristenauha. Näitä ei voi luokitella ”tarpeelliseksi”, mutta tarkoitus on että jos ostaa niin harkitsee ja pohtii.

Mistä voi oppia? Kirpparivaatteista (2/4 aktiivisesti käytössä), jääkaappimagneetista ja led-kynttilästä (ööööö missä se ees on?).

Kaiken tämän välimaastoon jää kissanlelu, neuletakki sekä espanjan ja tanskan kielen kirjat. Kissa tykkää lelustaan ja oikeasti leikkii sillä melko paljon, neuletakki on ihana ja pidän sitä mutta olisiko ollut suuri menetys jos en olisi ostanut ja espanja ja tanska on vaihtunut norjaksi ja oppikirjat on kirjastosta.

Tänä vuonna?

Tyytyväinen olen siihen, että koko vuoden merkkasin kaikki ostot ylös. Muuten ei tiedä eikä opi, jos ei kulutusta seuraa. Suunta on oikea, mutta joitakin ostoksia olisi voinut miettiä enemmän, tutkia vaihtoehtoja ja ylipäätään käyttää rahaa näihin vieläkin vähemmän.


2 responses to “Vuoden 2018 tavaraostokset paketissa

 1. Sari sanoo:

  Täytyy kyllä hattua nostaa tälle ostoslistalle! Vaikka itselläkin on shoppailu vähentynyt huomattavan paljon parin viime vuoden aikana, en kyllä pääse vielä lähellekään tätä. 😀 Tavaran ”hävittämisessä” olen kyllä silti voiton puolella, eli kotoa lähtee pois enemmän tavaraa kuin tilalle tulee.
  Itseä kiehtoo suuresti tuo waste free -maailma ja ylipäätään kierrätyksen maksimointi. Mutta kuka keksii miten miehen pään saa käännettyä kompostorin puolelle? 🤔😂

  • Leena sanoo:

   Kiitos hatunnostosta ja kommentista! 😊 Olen kyllä melkoisen tyytyväinen itsekin ja on ajatusmaailmaa pitänyt kypsytellä. Aivan loistavaa että sullakin kotoa lähtee enemmän kuin sisään tulee! Mä en ole aiemmin oikein tuota zero waste-hommaa kovin ajatellut mutta nyt olisi ehkä senkin aika, vähän siltä tuntuu. 😀 Vähän kerrallaan täytyy näitä asioita pohtia ja lisätä rutiineiksi. Oivoi miehen pään kääntö, tsemppiä! 😂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: