in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Hyvää mieltä

: 15.2.2013

TiikeriTassuttelee

Maria Sinisen linnan kirjastosta haastoi minut kertomaan kymmenen asiaa, jotka tuovat minulle hyvää mieltä. Kiitos! Tämä oli sopivaa puuhaa tänä perjantai-iltana, kun flunssa ei vieläkään ole kokonaan väistynyt, mutta hyvää mieltä on silti tulla tupsahtanut monesta asiasta tänään.

1. Kissan kehräämisen ääni. Jokapäiväinen juttu, josta ihan varmasti tulen aina hyvälle tuulelle. Ihanat katit <3

2. Vesi – joki, meri, järvi. Veden äärellä on tilaa ja aikaa ja virtaa hengittää.

3. Jooga ja juoksu ja joki. Melkoinen kolminaisuus, ilman voisi olla jo vaikeaa ja näin pitkä tauko raastaa hermoja.

4. Rauhallinen teehetki. Yksi tällainen joka päivä, sillä elää.

5. Hiljaiset aamut. Uusi aamu ei voi tuoda tullessaan mitään muuta kuin hyvää mieltä. Kuulostaa kliseeltä, mutta että sain tänäkin aamuna herätä uuteen päivään!

6. Kohtaamiset. Joskus niin kovin pienistä kohtaamisista saa hurjasti hyvää mieltä. Kauniista kirjoitetuista ja sanotuista sanoista, saaduista ja annetuista kehuista. Seurasta, avusta ja hymystä (anteeksi, tosi huono, mutta en vaan voinut vastustaa…).

7. Villasukat. Muita sukkia ei juuri tarvita, vuosi jakautuu villasukka-aikaan ja ilman sukkia -aikaan. Ihmisellä on hyvä olla ainakin univillasukat, kotivillasukat, ulkokenkävillasukat ja uintireissuvillasukat.

8. Sauna. Vaikka en ole vilukissa, niin ulkoa tarttuu joskus kylmä, joka ei lähde kuin saunassa. Ainakin jos useamman tunnin metsässä rämpii, niin saunaan pitää päästä nostamaan jalat seinälle.

9. Hyvä musiikki. En kuuntele musiikkia jatkuvasti, oikeastaan varmaan aika vähän. Tykkään hiljaisuudesta, mutta pidän myös hyvästä musiikista. Olen herkkä huonolle musiikille ja pakkosyötetty huono musiikki on niitä harvoja asioita, joista oikeasti ärsyynnyn hetkessä. Silti hyvä musiikki säännöllisesti on elinehto pään nollaamisessa ja tuulettamisessa.

10. Käsillä tekeminen. Ristipistot, kutominen – minkä tahansa kauniin luominen ja hetken rauhoittuminen siinä samalla.

Haastan mukaan Murmelin ja Niiskuneidin, koska kaipaan teidän blogipäivityksiänne :) Toisetkin saavat tämän täältä napata jos kiinnostaa, tai kertokaa kommenteissa omia hyvän mielen juttujanne.

Hyväntuulista viikonloppua!


10 responses to “Hyvää mieltä

  1. Marika sanoo:

    Kiitos haasteesta! :) Blogin päivittely onkin vähän jämähdellyt, mutta kyllä niitä päivittelyjä välillä tuleepi :)

    Saattaapi tulla aika samanlaisia hyvää mieltä tuovia juttuja kuin sinäkin mainitsit. Katsotaan :)

  2. Kiva kun vastasit haasteeseen – ihania asioita! Minäkin rakastan aamuja – en ole aamunvirkku, mutta aamuihminen: kun saan herätä rauhassa (mieluiten auringon jälkeen tai samaan tahtiin sen kanssa), juoda kahvia tai teetä ja lukea jotain, niin se on parhautta :)

  3. Marita H sanoo:

    Uintireissuvillasukkien funktio ja olemus? :)

  4. Marika sanoo:

    Ihana kissakuva !!
    Monta asiaa olisi listallani (jos sellaisen jaksaisin kasata) samaa kuin sinulla. Villasukka-ajatkin jakautuvat samoin, tosin treeneissä käytän puuvillasukkia (jotka joutuu heti aina pesuu kun ovat aivan läpimärät)

  5. lankavuoreen sanoo:

    Kiitos tästä postauksesta! Tämä oli juuri hyvä teksti minulle juuri tähän päivään, kun negatiivisuus ja pessimismi ovat meinanneet saada vallan. Teksti herätti minut huomaamaan että on niitä hyviäkin asioita ympärillä :) Kiitos <3

  6. Ihana postaus jas ihana kuva

  7. Anne sanoo:

    Kiitokset haasteesta, ne on aina hauskoja. =) Toivottavasti piankin saan aikaiseksi kirjoittaa 10 asiaa jotka heti alkoivat pyöriä mielessäni. Aurinkoista maanantaita. =D

  8. Anne sanoo:

    Ai niin ja ai´van ihana kuva Tiikeristä! =D Siitä tulin hyvälle miellelle juuri nyt. =)

  9. […] kerron teille ne kohdan kerrallaan. Mutta ennen kuin mennään kohtiin niin voin kertoa, Lennun Hyvää mieltä kirjoituksen kisu kuva toi tälle päivälle hyvän mielen, niin kaunis ja puhuva kuva. […]

  10. Lovely cat! I love to hear cat’s purring.

Jätä kommentti