in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Vaatekaappi

IMG_7451

 

Pidän tässä inventaariota vaatteistani. En halua hankkia turhaa ja haluan että minulla on vain ihania vaatteita. Olen kirjannut ylös värejäkin ynnä muita hassujakin kuvailuja sen vuoksi, että pysyn itse kärryillä mikä vaate mikin on.

Lyhyen tähtäimen tavoitteena on edelleen, että en osta mitään. Jos ostan, niin täytyy olla niin tarpeellista, että jokaista uutta kohti laitan kaksi pois.

Pidemmän tähtäimen tavoite on ymmärtää millaisia vaatteita oikeasti pidän ja luoda ihana, toimiva, eettisesti tuotettu, pitkäikäinen, lukumäärältään mahdollisimman pieni puvusto.

Tällä hetkellä minulla on tällaisia. Tämä lista on päivitetty viimeksi kesällä 2018 (päivitys vähän kesken just nyt). Huhtikuinen (2017) Vaatekaappi-kirjoitus oli pohjana tälle, olen vähentänyt sen jälkeen vaatteita.

.
Sisävaatteet:
2 yövaatetta
6 hihatonta toppia ohuilla olkaimilla (musta, ruskea, valkoinen, vaaleanpunainen, sininen, turkoosi)
6 hihatonta paitaa/tunikaa (valkoinen hörsö, valkoinen juhlava, sinikirjava, unikko, kettu, punamustapallo)
2 t-paitaa (musta, pinkkipallo)
5 neulepuseroa: 1 lyhythihainen vihreä, 1 pitkähihainen turkoosi, 2 Irlannista ostettua paaaaksua ja 1 itseneulottu kirjoneule jota pidän mökkeillessä ja retkeillessä
13 yksistään pidettävää yläosaa, puseroa, tunikaa tai paitaa (harmaakirjava tunika, harmaa laskospaita, 6 värikästä pakistanilaista, punainen, vaaleanpunaruutu, kultaraita, vihreä hörsöhiha kotipusero, vihreänkirjava ohut)
7 (neule)takkia tai muuta topin tai tunikan pidettävää yläosaa, joista osaa pidän kesällä ulkona viileällä (musta, mustaharmaa, valkoharmaa, tummanharmaa neuletakki, vaaleanharmaa neuletakki, kirjava pakistanilainen, kotihuppari)
8 mekkoa tai liivihametta (juhlamekko, hautajaismekko, liivihame, 2 ihanaa kotikesämekkoa (musta pitkä ja sinikirjava). Yksi siistimpi kesämekko (sininen). Yksi muuten vaan kiva kotimekko. Yksi wannabesopiva, jonka tsekkaan kesällä. Ai niin ja kahdeksan lisäksi kansallispuku.)
1 mustat farkkumaiset housut, 2 farkut, 1 kesäfarkut
2 lyhyttä farkkuhametta, sininen ja musta.

.
Takit: 1 mummin vanha (tosi kovan pakkasen) kelsiturkki, 1 musta (normipakkasen) talvitakki, 1 lappapuuronpunainen (kevään/syksyn) villakangastakki, 1 punainen ulkoilutoppatakki, 1 viininpunainen poncho sille ajalle kun vielä tarttee jonkun takintapaisen.

.
Kengät: 1 keltaiset ihanat pitkävartiset Sorelit (kovan pakkasen talvikengät), 1 raidalliset kumpparit, 1 Icebugit, 3 syys-/kevätnilkkurit korolla, 1 hyvät kävelykengät, 1 tytöltä perityt Converset (harkintaan jäävätkö?), 2 mustat sandaalit (matalat ja korkeat), 1 mustat juhlakengät, 2 jalkaan tökättävät kesäkengät (avonaiset ja umpinaiset), 1 Crocsit takapihakävelyyn.

.
Huiveja… huivit ovat tämänhetken paheeni! En laskenut, mutta ovat siististi hengareissa ja naulakossa, niin olkoot nyt.

.
Urheiluvaatteita yksi laatikollinen. En jaksa niitä tähän listata, mutta pidän niitä oikeasti vain urheillessa eri vuodenaikoina. Näihin kuuluu mm. uimapuku, kahdet joogahousut ja yläosat, plus paitoja ja housuja juoksuun, collegehousut kävelyyn, huppari ratsastamiseen ja printtipaidat kesän kaksiin frisbeegolfkisoihin :) Yhteensä 24 ulko- ja sisävaatetta enkä uusia tartte tällä hetkellä. Plus vaelluskengät ja 3 lenkkarit, joista yhdet hyvät juoksuun ja kahdet vanhat frisbeegolfiin ym. metsässä rymyämiseen.

.
Yhdessä säilytyslaatikossa sadekamppeet, pipot, lapaset jne.

.
Alusvaatteet ja sukat

Mainokset
%d bloggers like this: