Ruokateemalla jatketaan! Loppuviikosta on luvassa muutakin jo sentään, että pelko pois, ei tämä ihan ruokablogiksi muutu.
Vieläkin laahaan perässä tavisillallisten suhteen, mutta tässä siis seitsemännentoista illallisen kuvia. Seitsemästoista illallinen Murmelin luona oli kaikkien mielestä ehkä huipuin tähän mennessä ikinä, vaikka ainahan meillä on hurjan hyvät herkut.
Alkuruuaksi saimme valkoista joulusalaattia ja piimäjuustoa. Aivan älyttömän ihanaa! En tiedä olenko koskaan syönyt tuolla tavalla itse tehtyä juustoa, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Salaatin päälle oli kauniisti aseteltu saaristolaisleivästä leikatut sydämet. Leipäkin oli toki Murmelin itse tekemää.
Pääruuaksi saimme routapaistia, joka oli muhinut tuntitolkulla uunissa. Ohjekin tähän löytyy jo Murmelin blogista. Tämä oli kyllä aika lailla lihaa parhaimmillaan. Murmelin blogista suoraan on seuraava teksti, kun enhän minä enää kuollaksenikaan muista että mitä ihanuuksia söimme: ”Lisukkeena oli paahdettuja, balsamicomarinoituja juureslastuja sekä hasselbackan perunoita. Lihalle oli myös kylmä, smetanasta, kermaviilistä ja mausteista sekoitettu kastike.”
Jälkkäriksi iiiihana crème brûlée! Oi että oli hyvää ja täydellisen rapsakka kuori, jonka Murmelin poika taitavasti brûlétti.
Minulla on sentään vielä vajaat viisi viikkoa armonaikaa suunnitella seuraava menu, iik!
Voi NAM kun nuo näyttää niin hyvältä!
:) On jännä miten makuja muistaa. Aina kun katselee näitä tavisillalliskuvia, niin muistaa ihan selvästi miltä kaikki ihanuudet maistuivat!