in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Viime vuoden kirjat

: 3.1.2013

EmmiItarantaTeemestarinKirja

Jatketaan vielä hetki tällä vuodenvaihde-teemalla. Tykkään tuumailla kulunutta ja tulevaa vuotta, vaikka en uskokaan uudenvuodenlupauksiin ja olen päättänyt vähentää tavoitteiden asettelua entisestään. Näistä asioista ehkä kirjoitan joskus lisää ajan ja ajatuksen kanssa. Kuitenkin vielä vuosi sitten asetin tavoitteen – yksi kirja viikossa. Ihan niin montaa kirjaa en lukenut, vaan luin yhteensä 38 kirjaa, joista 24 voi löyhästi lukea kategoriaan sadut, fantasia ja muu kumma. 5 kirjaa kertoi matkustamisesta tai liikkumisesta, 6 kirjaa liittyi jollakin tapaa elämän yksinkertaistamiseen ja loput kolme olivat ihan tavallisia romaaneja.

Kaikki lukemani kirjat löytyvät Luetut kirjat 2012 -sivulta ja siellä on linkit kirjoituksiin, jos olen niistä blogiin kirjoittanut. Listassa on muutamia tosi hyviäkin kirjoja joista en ole enempää kirjoittanut, mutta nostan tähän nyt silti vain parhaat.

Ehdoton ykkönen kaikista on Emmi Itärannan Teemestarin kirja, joka voitti Teoksen kirjoituskilpailun. Ihan parasta kotimaista kirjallisuutta, genreen katsomatta!

MistaPuhunKunPuhunJuoksemisestaMurakami

Liikkumisen saralla paras lukemani oli Haruki Murakamin Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Vekkelin ja Jäppisen Tätinä taipaleella oli myös aiheeltaan kivaa luettavaa, mutta kirjalliset ansiot kallistuvat selkeästi Murakamin puolelle. Tuurin Matkoilla Euroopassa puolestaan pärjäsi loistavasti kirjallisella tasolla, mutta Murakamin vahvuus on sekä aihepiiri että kerronnan taso.

Yksinkertaistamisteksteistä tykkään eniten Leo Babautan (Zen Habits) kirjoitustyylistä, eivätkä minimalistit Millburn & Nicodemus paljon hänelle häviä. Saan valtavasti näiden kaikkien herrojen kirjoituksista itselleni – motivaatiota, mielenrauhaa ja käytännön vinkkejä.

MurielBarberyLeleganceDuHerisson

Normiromaaneista ranskaksi lukemani Siilin eleganssi oli aivan loistava! Ihastuttava kirja.

Kertakaikkisen hyvä kirjavuosi minulla oli, tästäkin kirjavuodesta tulee varmasti samanlainen. Pari kirjaa on kesken nyt ja lukemisesta ei tule pula koskaan. Jatkan samaan tyyliin, luen vain mielestäni hyviä kirjoja ja jätän huonosti kirjoitetut tai muuten tylsät surutta kesken. Aikaa ei kannata käyttää huonojen kirjojen lukemiseen!

Ihanaa lukuvuotta jokaiselle! Mikä teille oli viime vuoden paras kirja?

Mainokset

8 responses to “Viime vuoden kirjat

 1. Minullekin Teemestarin kirja (se tuli muuten kolmanneksi kirjabloggaajien omassa Blogistanian Finlandia -äänestyksessä) oli yksi viime vuoden parhaista lukukokemuksista. Muita sykähdyttäviä olivat Lundbergin Jää, Kähkösen Hietakehto, Murakamin Norwegian Wood (aion lukea tuon Juoksu-kirjankin) ja Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi.

  Ihanaa lukuvuotta sinullekin!

  • Leena sanoo:

   Kiitos vinkeistä! Varasin Norwegian Wood -kirjan juuri, nyt on sellainen olo että haluan lukea lisää Murakamia. Kiitos muistakin vinkeistä, näihin on hyvä palata!

 2. Paras romaani oli Jeffrey Eugenides: Middlesex. Tulin yhdellä lentomatkalla lukeneeksi ensin pokkarin Virgin Suicides, jolloin hurahdin täysin Eugenidesin kirjoitustyyliin ja -genreen, sitten piti tietenkin ahmia heti perään hänen muutkin romaaninsa, eli Middlesex ja Naimapuuhia (Marriage Plot).
  Paras ei-romaani oli Jon Kabat-Zinn: Olet jo perillä, hän kertoo mindfulness-menetelmästä ja sen harjoittamisesta. Siitä olen saanut paljon itselleni ja elämääni keinoja! Suosittelen sinullekin lämpimästi :)
  Ai niin, vielä yksi vaikutuksen tehnyt ”lentopokkari” oli Susanna Alakoski: Sikalat.

  • Leena sanoo:

   Kiitos Petra! Varasin tuon Olet jo perillä -kirjankin samaan syssyyn Murakamin kanssa, täytyy tutustua :)

 3. Satu sanoo:

  Voi tuo Teemestari on lukematta! Kiitos kun muistutit! Murakamin Norwegian Wood oli viime vuoden parhaita, samoin kuin David Nichollsin Sinä päivänä. Olen rakastunut Joel Haahtelaan ja kaikki mitä häneltä olen lukenut ovat huimia. Miehelle ostin tuon Juoksu-Murakamin ja itse aloitin juuri Kafka rannalla. Että aika paljon tää nyt pyörii tuon Murakamin ympärillä… :) Nautinnollista lukuvuotta sinne sinulle!

  • Leena sanoo:

   Kiitos Satu! Voi Kafta rannalla on ollut minullakin joskus jo lainassa kirjastossa, mutta jäi silloin aloittamatta. Kohta täytyy sekin hakea. Googletin Sinä päivänä -kirjan myös, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Haahtelan bongasin blogistasi joskus ja pistin korvan taakse, en ole hänenkään kirjoja koskaan lukenut.

 4. Marja sanoo:

  Teemestarin kirja meni varaukseen :) Sen verran paljon sitä hehkutetaan joka puolella. Viime vuonna luin paljon hyviä kirjoja. Lastenkirjoista parhaat naurut tuli Roddy Doylen HIhittäjähoito ja Rover pelastaa joulun -kirjoilla. Nuortenkirjoista paras saattaa olla Miekkani laulaa ja jännäreistä jaetun ensimmäisen sijan vievät Jussi Adler-Olsenin Vanki ja S.J. Watsonin Kun suljen silmäni. Mitään erityisen ajatuksia herättävää ei tullut viime vuonnakaan luettua :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: