in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Talviuinti

: 8.12.2012

Talviuinti1

Ihan vielä ei tule kuvaa, jossa olen pipo päässä uimassa, mutta suunnitelmissa on sellaisenkin kuvan ottaminen. Sitä odotellessa esittelen talviuintipaikkani, joka tosin on pimeällä tuhat kertaa vaikuttavampi, kun kaupungin valot heijastuvat veteen. Yökuvan ottaminenkin on suunnitelmissa. Kuukausi sitten kävin viimeisen kerran meressä, joten nyt on siirrytty kokonaan jokipulahduksiin meren sulamista odotellessa.

Tänä vuonna olen löytänyt kolme liikkumisjuttua, jotka tuntuvat niin omilta, että ne ovat varmasti tulleet jäädäkseen. Luulen etten enää voi enkä halua elää ilman astangajoogaa, juoksua ja tätä talviuintia. Talviuinnista puhuttaessa ei ehkä ole kyse liikunnasta sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta koska käyn aina joogan ja juoksun jälkeen joessa, niin ne muodostavat kokonaisuuden.

Jokipulahduksista on hyvin vaikea kirjoittaa mitään, koska se tunne on koettava itse. Blogini ”Kohti puolikasta” -sivulta tuosta oikealta voi lukea jotain fiiliksiä, mutta tässä vielä muutamia ajatuksia tiivistettynä.

 • Ajatus hyiseen veteen menemisestä paleltaa paljon enemmän kuin se veteen meneminen.
 • Jäiset portaat ja kaiteet ovat pahempi juttu kuin se veteen meneminen.
 • Tuulisella säällä uimapuku päällä laituria pitkin käveleminen paleltaa paljon enemmän kuin se veteen meneminen.
 • Ikinä ei laiturilla tai portaissa ole sellainen jahkaava olo, että menisinkö vaiko enkö, veteen vaan menee.
 • Joesta tulemisen jälkeen ei juurikaan palele, ei edes kotona uinnin jälkeen.
 • Tämä on halpa harrastus, pukukopin avain talvikaudeksi maksaa meilläpäin opiskelijoilta ja muilta aleryhmiltä kympin, normikansalaisilta kaksi.

Parasta on, että veteen jää ihan oikeasti kaikki – juoksun jälkeiset lihasjumit, harmaat ajatukset ja kaikenlainen väsymys. Ainoa ajatus kylmästä vedestä nousemisen jälkeen on ihanaa!

Lisätietoa talviuinnista ja talviuintipaikoista löytyy esimerkiksi Suomen Ladun sivuilta.

Talviuinti2

Talviuinti3


8 responses to “Talviuinti

 1. Marika sanoo:

  Siis aivan ihanaa! Enkä olisi vielä pari vuotta sitten uskonut, että jäisin koukkuun talviuintiin tai en viime kesänä vielä olisi uskonut, että juokseminen voi olla oikeasti ihanaa, mutta niin vaan on! Ja ihan totta nuo sanat mitkä kirjoitit. Kaikki.

  Pakko sanoa jälleen kerran kiitos! :)

  • Leena sanoo:

   Jaa kiitos täältäkin taas, kyllä me ollaan hyviä kiittämäänkin toisiamme :D Kaikki on niin ihanaa ja heti kun menee useampi päivä että ei pääse veteen niin ikävä tulee! Jospa pian taas.

 2. Marita H sanoo:

  Vai talviuinti. Satunnaisesti olen harrastanut avantouintia Lapissa ja mökillä saunasta päin, mutta ehkä sitä voisi kokeilla ”kylmiltäänkin”.

  • Leena sanoo:

   Juu. Minä en ole koskaan varmaan aiemmin käynyt talvella avannossa, jos ei huhti-/toukokuuta lasketa. Se on aivan ihanaa, suosittelen lämpöisesti :)

 3. Virpi sanoo:

  Hauska lista talviuinnin puolesta =D

 4. Sari sanoo:

  Kai se on uskottava, että ihanaa on! En kyllä tohdi kokeilla :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: