in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Joulukalentereita

: 2.12.2012

Joulukalenteri2

Joulukalenteri1
Ihanaa kun saapui joulukuu ja siis hoosiannaviikonloppu ja torttujenleipomisviikonloppu ja kynttelikköjenesiinkaivamisviikonloppu! Päivällä melkein jopa satoi lunta, jospa huomenna ihan maahan asti. Minä niin rakastan joulukuuta.

Sain kaksi aivan huippuihanaa ylläriä! Viime vuonna kasasin muutamalle ystävälle ylläriksi joulukalenterit, oli ihana suunnitella salaa ja miettiä mitä pientä laitan paketteihin. Tänä vuonna pari hupsua (mutta niin ihanaa :) ) ystävää teki puolestaan minulle joulukalenterit. Olivat tahoillaan toisistaan tietämättä päättäneet että haluavat tehdä kalenterin vuorostaan minulle. Tämä ei ollut tarkoitukseni, mutta ymmärrän kyllä, niin mukava oli kalentereita itsekin ihanille ystäville kasata. Kiitos Anne! Kiitos Marika ja Virpi! Aivan hassun hauska ajatus, että joka aamu jouluun asti saan avata ”luukun”.

Minä vein tänään kummipojalle kasaamani joulukalenterin. En kerro siitä sen enempää tässä nyt vielä, ehkä joulun jälkeen. Sen lisäksi aloitin sähköpostijoulukalenterin kummitytölle sekä hänen äidilleen, joka on hyvä ystäväni. He asuvat tällä hetkellä muilla mailla vierahilla ja näemme harvoin. Niinpä päätin kirjoittaa molemmille oman sähköpostin joka päivä jouluun asti. Aiemmin en ole tällaista tehnyt, mutta luulisin että se on kiva idea, jos eivät sähköpostit pursua saajilla kohta korvista… Kaksi nuorinta kummilasta saavat vielä odottaa omia kalentereitaan, heille toimitin partiolaisten adventtikalenterit. Niin monta rakasta ystävääkin on joille haluan kalenterin vielä tehdä, mukavaa kun on suunnitelmia tulevillekin vuosille.

Tämä joulukuu on ihan kalenterikuu, sillä myös meidän teinit saivat kalenterin! Äiti ja isä olivat saaneet huippuidean ja lähettivät adventtikalenteripalapelin. Molempien lasten ekasta paketista kierähti palasia sekä ohjeistus valmiin palapelin koosta. Kyseessä taitaa olla 500 palan palapeli, jonka äiti ja isä ovat ilmiselvästi kasanneet ensin itse, että ovat pystyneet jakamaan palat järkevässä järjestyksessä joulukuun päiville. Aivan mahtava idea josta nuoriso (sekä Tiikeri) tykkäsi, tätä lainaan kyllä!

Minä teen sellaisen blogijoulukalenterin, että kirjoitan tänne joka päivä. Tulossa on normimeininkiä (kissoja, kirjoja, käsitöitä, talviuintia ja juoksua + joogaa), vähän sivuraiteita sekä tietysti joulujuttuja!

Joulukalenteri3


12 responses to “Joulukalentereita

 1. Satu sanoo:

  Oi mitä huimia kalenteriajatuksia ja ystäviä ja kissa! :) Aika mahtava tuo palapelikalenteri sekä niin suloinen sähköpostikalenteri-ajatus! Tuli heti kova ikävä erästä tärkeää ystävää…

  Hyvää joulukuuta, kiva, että pidät kalenteria meillekin täällä! Voi hyvin!

  • Leena sanoo:

   Voi nämä olivat niin ihania kaikki kalenterit! Palapeli valmistui ja sähköpostit on lähetetty ja muutenkin kalenterin luukut avattu siellä ja täällä. Nyt on mukava alkaa suunnitella ensi joulun juttuja!

 2. Virpi sanoo:

  Innolla odotan blogipäivityksiä, kun niitä on niin mukava lukea. Kalenteria tein pitkin vuotta. Tarkoitus oli ylläri per kuukausi, että ehtii hyvin. Kaikki ei suinkaan ole jouluisia yllätyksiä, mutta enpä kerro enempää… Ja muille tiedoksi, että siskoni teki puolet paketeista, joten se ylläri per kuukausi oli se minun puolikas kalenterista.

  • Leena sanoo:

   Blogipäivitykset vähän jäivät muun elämän jalkoihin, mutta jospa opin taas kerran että en lupaa mitään enää :) Voi mitä ylläreitä kalenterista paljastuikaan, kuvia lopuistakin on tulossa…

 3. Virpi sanoo:

  Voit sitten myös arvuutella kumpi on minkäkin paketin väsääjä =D

 4. Marjo sanoo:

  Hauska idea tosiaan tuo palapelikalenteri! Ja pienemmällä palapelillä jää varaa vielä muihinkin luukkuihin ennen joulua! Täytyykin yrittää muistaa ens vuonna. :)

  • Leena sanoo:

   Palapeli oli aivan huippuidea! Ihanasti olivat laittaneet äiti ja isä välillä vähemmän paloja ja välillä enemmän ja tietysti pari hassuakin juttua siinä oli mukana, kuten paloja jotka eivät sopineetkaan mihinkään heti :)

 5. Ninnu sanoo:

  Voi suloista Tiikeriä! –ja kivoja joulukalentereita. Nyt on Hoosianna laulettu :). Ihanaa ensimmäistä adventtia!

 6. Marika sanoo:

  Minäkin odotan niitä blogipäivityksiä! Virpi tosiaan suunnitteli, että tehdään kalenteria joka kuukausi, mutta minä olen viimetipan ihminen (ja nyt tajusin myös sen, että kaksos-siskoni Virpi taas on tässä suhteessa täysin päinvastainen minun kanssa!). Luulen, että on siis aika helppo arvailla mitä kumpainenkin on tehnyt… Virpin tekeleet ei ole semmosia yhden tunnin juttuja (ei ainakaan ne ollu, joita minä olen nähnyt! :D Mutta ihan huippua oli kyllä kalenteria kasata, se on totta. Oikein hykertelin mielessäni kun kuulin, että Annelta olit saanut samanlaisen ja olit siitä niin innoissaan :) (muille tiedoksi, että et siis vielä tiennyt meidän kalenterista mitään)

  Sinun tekemät joulukalenterit on kyllä huippuja! Ihana idea tuo sähköpostikalenterikin, uskon, että saajat ovat siitä tosi iloisia.

  Ja kiitos vielä adventti-hartaus-seurasta ja joululauluseurasta. Oli ihan huippua! Ja lämpesin kynttiläkutsuilla kyllä :)

  • Leena sanoo:

   Voi että tuo kalenteri oli ihana, kiitos vielä! Melkein kaikki tosiaan arvasin mutta jokunen taisi mennä ensin metsään :) Täällä on ollut kyllä joulu joka päivä noiden kahden kalenterin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: