in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Lapaskevät ja sukkasyksy

: 28.8.2012


Opiskelun sivutuotteena valmistuu paljon neuleita. Tammikuussa ekalla kouluviikolla meitä suorastaan kannustettiin ottamaan neule tai muu käsityö mukaan, jos se sopii omaan oppimistyyliin. Olen sitä sorttia, jonka on paljon helpompi keskittyä kuuntelemaan rauhassa, kun saa tehdä samalla käsillä jotain. Kun kädet liikkuvat hiljalleen, niin mieleni lepää rauhemmassa, on enemmän läsnä ja ottaa tietoa vastaan helpommin.

Jokunen viikko sitten päättelin langanpäät kevään tuotoksista. Keskityin keväällä tekemään lapasia ja kämmekkäitä, nyt on sukkien vuoro. Kuvasta puuttuu ainakin yhdet itselle tehdyt lapaset ja yhdet kämmekkäät, jotka annoin lahjaksi. Ruskeiden kämmekkäiden malli on sama kuin niiden puuttuvien lapasten, Ambroso. Lankana ainakin vihreissä ja sinikirjavissa Louhittaren Luolan Väinämöinen, ehkä, muistaakseni.

Neuvostoliiton lippu löytyi siivotessa laatikosta, se on peräisin kahdeksankymmentäluvun lopulta lukioikäisten ystävyysjunamatkalta Moskovaan ja Ukrainaan. Kummasti lippu huvitti jälkikasvua ja niinpä se pääsi kuvausrekvisiitaksi nuoren neidin toiveesta. Tällä hetkellä lippu heiluu jostain mystisestä syystä iloisesti kukkapenkissä.

*****

I’ve been knitting a lot at school. In these photos some of the mittens I knitted last spring, now I’ve moved to socks. While organizing, I found an old Soviet flag. I’ve got it from Soviet Union in the 80’s, when we went there as part of some friendship program between Finland and Soviet Union. It’s was an unforgettable train journey! Kids thought the flag was funny, so that’s why it’s in the photos. Believe or not, at the moment the flag is in our front yard flower bed, for some mysterious (or hilarious?) reason I haven’t figured out yet.


19 responses to “Lapaskevät ja sukkasyksy

 1. Lorainne sanoo:

  Kauniita kaikki kolme paria!

  Kunpa meitäkin kannustettaisiin neulomaan koulussa – ei sillä, että se kiellettyä olisi, mutta kavereilta saa vinoja katseita. :D

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Meidän ryhmässä on tällä hetkellä kaksi neulojaa, kovasti ollaan houkuteltu toisiakin ottamaan puikot mukaan :)

 2. Saara sanoo:

  Superihania neuleita! Itseä harmittaa kun viime aikoina ei oikein ole ollut aikaa pistelyyn tai neulomiseen, mutte ehkä niidenkin aika vielä koittaa… Suunnitelmia olis kyllä kovasti, ja lapset tekee tilauksia sukista jne.

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Jospa ehtisit pian pistelemään, kyllä minusta ainakin tuntuu että pää kestää paremmin kaikkea kun saa säännöllisesti tehdä muutaman piston tai silmukan. Hyvät suunnitelmathan tarkoittaa jo melkein valmista!

 3. Virpi sanoo:

  Kauniita ovat kaikki. Onpa mukavaa, että käsitöihin asennoidutaan nykyään noin myönteisesti =D Ehkä pitäisi määrätä pakkolliseksi joku askare kaikille luennoille ja kokouksiin… Tulisikohan tehtyä järkevämpiä päätöksiä?

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Juu, olin tosi positiivisesti yllättynyt kun siihen oikein kannustettiin ennenkuin kukaan oli ottanut asiaa edes puheeksi. Ehkä sitä suhtautuu asioihin jotenkin rauhallisemmin kun on neule kädessä, minä ainakin.

 4. Sandy sanoo:

  Olen täsmälleen samaa sorttia! Jotain pientä tekemistä on oltava, jos mieli istua nätisti aloillaan. Neulominen on ihanaa, langat väreineen äärettömän terapeuttisia.

  Asiasta oli muuten tänään sanomalehti Karjalaisessa juttukin:
  http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/11565-neulominen-parantaa-keskittymiskykya-luennoilla-kutovat-herattavat-silti-tunteita

  • Leena sanoo:

   Olipa kiva juttu, kiitos linkistä! Meiltä on yksi ainoa miesopettaja kysynyt että auttaako tuo neulominen, mutta ei hänkään mitenkään negatiivisesti asiaa esille ottanut. Tuumasi sitten vaan kun asiaa selitettiin, että kyllähän se varmasti näin on. Muutama opettaja on kommentoinut positiivisesti ja suurimmalle osalle taitaa olla niin luonnollinen tai tuttu juttu, että ei aiheuta mitään reaktioita.

   Totta on tuokin mitä väreistä sanot. On ihana tuijotella niitä iloisen värisiä lankoja pöydällä ja villalanka tuntuu niin mukavalta kädessä myös. Mielenkiintoinen oli jutussa ollut tieto siitä, että sydämen syke laskee neuloessa.

 5. Irmeli sanoo:

  Kauniita ja ihanan värisiä neulomuksia. Muutoinkin täällä oli paljon kauniita kuvia ja mukavaa luettavaa. Oman pitkän blogitauon myötä minulla on ollut paljon kiinniotettavaa :)
  Joulusampleristasi tuli tosi ihana, niin kauniit ja raikkaat värit siinäkin.
  Lauantaina ollaan jo syyskuussa, joten kuulakkaita arjen täyttämiä syyspäiviä sinulle :).

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Toivottavasti oli hyvä blogitauko :)

   Aivan ihanaa että kohta on syyskuu, vaikka nyt onkin ollut ihania elokuisia päiviä! Mukavaa kun saatiin lämmin loppukesä. Ihania syyskuisia päiviä sinullekin!

 6. Maria sanoo:

  Kauniita neuleita! Syksyllä alkaa tehdä mieli tarttua puikkoihin. Ihania lankoja on varastossa…
  Hauska tuo lippu:).

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Juu, sukkia ja lapasia ainakin on mukava aina neuloa syksyisin.

   Lippu on tuonut suuresti hupia kyllä :)

 7. Onpas herkullisenvärisiä neuleita! Juu, muistan, että opiskeluaikana sitä tuli neulottua riepu poikineen. Pistelyhän ei lukiessa niin helposti suju, eikä luennollakaan :D.

  • Leena sanoo:

   Pistelyä en ole kokeillut koulussa, mutta kotona sitten siitäkin edestä. Tunnilla täytyy olla jotain aivotonta, että kädet vaan itsestään tekevät sen työn ja aivot saavat keskittyä. Tosin en varmaan paljon muuta kuin sukkia ja lapasia osaa aivottomasti neuloa, että kai niidenkin määrässä joku raja vastaan tulee?

 8. Maria sanoo:

  Kauniita neuleita! Nyt alkaa kohta jo niiden aika olemaankin.

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Täällä on varmaan eka pakkasaamu pitkään aikaan, miinuksen puolella mittari ja tosi kylmän näköinen auringonpaiste, villasukat jalassa siis :)

 9. mimila sanoo:

  Oh! This is nostalgia!!!! If you didn’t publish photos, I wouldn’t remember, that I had the same flags in my toy-box. I really call to memory that these flags were bought by my parents for USSR-holidays to use on 1st May and 7th November marches. Your photo back me to childhood. Thank you very much! :))

  And, of course, your mittens and socks are so cute and cozy. Every day when I go out I think that ”today” is the best day to start knitting something warm :)

  • Leena sanoo:

   Oh thanks so much for commenting and sharing this! It was great to read that the flag brought back memories :) I can’t remember where exactly I got the flag, whether I bought it or whether it was given, but I remember it was from that trip.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: