in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Pipari

: 6.7.2012


Kissoille on paikka nurkkauksessani! Tässä ihan kohta kolmevuotias Pipari ikkunanpesupuuhissa. Pipari on siis se, joka juoksee karkuun ovikellon pimpotusta, mutta on ensimmäisenä menossa ulkoilemaan. Pipari on sylikissa, joka tassuttelee syliin rapsutettavaksi, jos on rauhallinen hetki. Pipari tulee aina kaveriksi mukaan suihkuun, saunan puolelle odottamaan. Pipari nauttii rauhasta ja hiljaisuudesta ja on onnellisin kun arki rullaa tasaista tahtia.

Piparin varhaislapsuus on hämärän peitossa, mutta se on ollut ilmeisen traaginen. Neiti löytyi vajaan kuukauden ikäisenä hiekkamyttynä tien varresta, josta se kaikeksi onneksi pelastettiin löytöeläinkotiin. Sieltä se tuli meille asumaan ja on maailman vaatimattomin ja luottavaisin kissa oman perheen kesken. Pipari ei ikinä vaadi mitään, paitsi silloin kun se haluaa ulos.

Ulkoilu on Piparin lempipuuhaa ja ulkona se viihtyy niin pitkään kuin sitä jaksaa ulkoiluttaa. Pipari säntää ovesta heti kun valjaat on puettu päälle ja tekee rohkeita retkiä metsään. Pipari on ihana!

Alakuva on otettu tällä viikolla, Pipari säksätti puun takana västäräkille joka säksätti yhtä kovaa takaisin. Västäräkistä en saanut kuvaa, se säikytteli Piparia ja Tiikeriä parin metrin päässä, metrin korkeudella maasta paikoillaan. Oli villin näköinen! Västäräkeillä on varmaan pesä jossain tässä pihassa, en ole hoksannut missä, mutta puupinossa ehkä.

*****

I realized I haven’t showed photos of our cats for a long time! Here’s Pipari the Brave, the one who hides when the door bell rings. But her nickname is so true when we go outside, she explores strange new worlds and boldly goes where no-one has gone before…

She loves to cuddle and she loves peace and quiet. She was found by roadside covered with sand when she was less than a month old. Fortunately someone saved her and took her to an animal shelter.

We are so happy she is ours! She is the most trusting and modest cat and she never, ever wants anything, except when she wants to go outside :)

Below a photo taken this week, she was communicating with a wagtail…


9 responses to “Pipari

 1. elena sanoo:

  lovely photos, as usual!

 2. Irmeli sanoo:

  Aivan huippu ihania kuvia, upeita ajatuksia ja mahtavaa organisointia täällä nurkassasi :). Kirjoitustesi seurauksena nurkkien siivous on täälläkin nostanut päätään, ainakin ajatuksen asteella ja sehän on jo melkein puoliaskelta. Jospa sitten lomalla tuumasta toimeen … :)
  Kiitos myös kirjavinkeistä, Peltoniemen, Ainakin tuhat laivaa, olen valinnut lomalukemistoon, tykkään yleensäkin novelleista ja Peltoniemi on minulle uusi tuttavuus.
  Työläisenä liputan perjantaita ….:) mukavan lokoisaa viikonvaihdetta myös sinnepäin.

  • Leena sanoo:

   Kiitos Irmeli! Kiva että nurkkiensiivousinnostus tarttuu :) Suunnittelu on iso juttu, ensin tarttee ajatukset kääntää että pääsee tositoimiin.

   Kerrohan sitten tykkäsitkö Peltoniemestä!

 3. Murmeli sanoo:

  Pipari on kyllä ihana! Vaikkei se uskaltaudu paljon vieraille näyttäytyäkään, mutta on siltikin vähän käynyt kurkkimassa minua kun olen käynyt kylässä ja ihanan suloinen kissa se kyllä on! Jokaisella kissalla, niinkuin millä tahansa lemmikillä tai ihmisellä, on oma luonteensa ja viehättävää on seurata jokaisen omia luonteenpiirteitä ja tapoja.

  • Leena sanoo:

   Juu on niitä niin ihana seurailla jokaista ja huomata luonteenpiirteitä. Piparin kanssa tänä aamunakin istuttiin saunan lauteilla (kylmässä saunassa), se on Piparin lempparipaikka :)

 4. Melissa sanoo:

  It’s nice to see Pipari! I can see she is a real character! She’s so cute!

 5. What a sweet cat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: