in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Tyhjää tilaa

: 3.7.2012

Onpa ollut mukava lukea kommenteista ja kuulla muualta, että tämä organisointi ja yksinkertaistaminen on innostanut toisiakin järkkäilemään! Olen edelleen aivan innoissani jokaisesta epämääräisestä kasasta jonka saan selvitettyä ja jokaisesta kierrätykseen tai roskiin laitetusta minulle turhasta tavarasta ja jokaisesta tyhjästä nurkasta. Kesä varmaankin loppuu ennenkuin kaikki on siivottu, mutta kyllä paljon saan vielä hommaa eteenpäin ennen syksyä.

Osa näistä lehdistä on ollut järjestyksessä jo pitkään, siivoilin niitä joskus viime vuoden puolella. Sama ongelma näissäkin kuin langoissa, eli logistiikkaketju pettää takaisinlaittovaiheessa. Ei tosin niin pahasti kuin lankojen kohdalla. Ongelma on ratkennut sillä millä moni muukin sotku, eli systemaattisesti vähentämällä sisään tulevan tavaran määrää. Näistä hyllyssä jo olevistakin iso osa saa lähteä kiertoon, mutta keskityn nyt ensin näkyvän kaaoksen raivaamiseen, nämä lehdet kun ovat kauniisti järjestyksessä tällä hetkellä kuitenkin.

Kävi sitten niin hullusti, että tällä viikolla siivousintoillessani sain tästä kirjahyllystä kaksi hyllyä tyhjäksi! Tyhjää tilaa! Mieletöntä! Tällaista ei ole tapahtunut pitkään aikaan ja onpa tuota tyhjää tilaa ihana tuijottaa. Tuumaan rauhassa mitä siihen laittaisin. Siinä voisi olla hyvä paikka vaikkapa korille, jossa säilytän keskeneräisiä käsitöitä.

*****

Organizing, organizing… These contain my stitching magazines and other craft magazines. I’m going to get rid of some of them, but that can wait, as magazines will be waiting nicely hidden. I’ve so much enjoyed getting rid of extra things I don’t need. Someone else likes them and there has also been lots of trash…

While organizing, something amazing happened. I now have two empty shelves! This hasn’t happened for a while, it’s almost a miracle. I think I will place a basket with my WIPs here.

PS. Elena, thank you for the blog award! I will write about it later.


14 responses to “Tyhjää tilaa

 1. Melissa sanoo:

  Leena, we have the same bug! I’ve been organizing and tossing out stuff since yesterday and it feels great! Whoo-hooo on your getting two empty shelves! I’m sure they will fill up soon though! ;-)

  • Leena sanoo:

   Great! Don’t you just love this bug :) It feels so wonderful to organize and then look at the results. Good luck for organizing!

 2. Virpi sanoo:

  Ihanalta näyttää lehtikoteloiden rivi ja tyhjät hyllyt! =D

 3. Pingviini sanoo:

  Emmää kestä, oon ihan kade kaikesta tuosta järjestelmällisyydestä! Voi ku itekin näkis kotona jossain tyhjiä hyllymetrejä…

  • Leena sanoo:

   Kestät sää :) Voit lohduttautua sillä, että näytän vaan ne paikat talosta mitkä on järjestetty…

 4. Mari sanoo:

  Oioi, taas saan tälltä lisäenergiaa omiinkin järjestelyihin. Lehdet kävin kanssa viikonloppuna läpi, paljon lähti pois ja tyhjää tilaa tuli täälläkin :). Pari epämäääristä paikkaa vielä ylhäällä käymättä läpi ja sitten mulla on ikuisuusprojektina valokuvat, niille on pakko tehdä jotain.

  • Leena sanoo:

   Kivaa! Niitä ikuisuusprojekteja on varmasti itse kullakin, täällä myös muutamia joista en puhu blogissa ennenkuin ne on selätetty, jos sittenkään :)

 5. Katri sanoo:

  Tyhjät hyllyt olisi ihania… mulle ei niitä jäänyt käsityövaraston puolelle, mutta kivan väljää siellä nyt on. Ja siistiä, kun lehdet on koteloissaan ja mallit mapeissaan :-) Pientä viimeistelyä ja säätelyä vielä tarvitaan, mutta muuten on jo hyvällä mallilla.

  Kirjahyllyihin jäi kyllä hieman tyhjää tilaa (ei toki tyhjiä hyllyjä, niitä ei kirjahyllyssä saa olla!), mutta yritän olla täyttämättä niitä ”hetkeen aikaan” :-)

  Mitähän mä seuraavaksi järjestelisin… vai pitäisikö pienen hengähdystauon.

  • Leena sanoo:

   Ihanaa! Siistit hyllyt on ihania :)

   Välillä on hyvä pitää hengähdystaukoja, sitten jaksaa taas. Minä teen pikkuhiljaa pari juttua kerrallaan, niin se tuntuu mukavalta. Jos liian paljon kerralla urakoi niin ei jaksa.

 6. Maria sanoo:

  Jaksatpa sä järjestellä. Ja päivittää blogia! Hyllytila täyttyy kyllä yllättävän nopeasti..

  • Leena sanoo:

   :) Tämä on ollut suunnitelmissa niiiiin pitkään, että oikein innolla järkkäilen! Ja innolla myös kirjoittelen blogia, kun olen päättänyt että joka päivä kirjoitan jotain, blogiin tai muuten.

 7. Ninnu sanoo:

  Tuota minäkin kaipaan: järjestämistä ja yksinkertaistamista. Tavoitteena on tehdä jotain tuollaistakin tämän loman aikana muotitermi ”down shiftaamisen” lisäksi :-). Kauniita kansioita!

  • Leena sanoo:

   Yksinkertaistaminen on minulle nyt tosi tärkeää ja joku vaan loksahti paikoilleen että tämä onnistuu nyt. Tsemppiä sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: