in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Robin Hobb: Forest Mage

: 2.7.2012

Tässä, hyvät ihmiset, on mielestäni parasta fantasiaa sitten Tolkienin. Robin Hobb (oikealta nimeltään Margaret Astrid Lindholm Ogden) kirjoittaa eeppistä fantasiaa, jossa on syvyyttä ja vahvaa kerrontaa. Ihan parhaita kirjoja, joista parhaita ei ole suomennettu.

Aloitin aikoinaan Hobbin lukemisen Näkijän taru – ja Lordi Kultainen -trilogioista. Sitten luin The Liveship Traders -trilogian, joka oli mielestäni vielä paljon parempi kuin nuo suomennetut. Nyt on menossa Soldier Son -trilogia, josta olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa ja kolmannen aloitin juuri.

Kuten kuvasta näkyy, näitä kirjoja on kuljetettu mukana kassissa siellä ja täällä. Reissukirjoina Hobbin pokkarit ovat ihan täydellisiä – ei tarvitse ottaa mukaan kuin yksi kirja eikä lukeminen siltikään takuulla lopu kesken. Minun kirjani saavat olla luetun näköisiä, tykkään että niissä on elämisen ja lukemisen jälkiä. Nämä kirjat jäävät kun muut lähtevät hyllystä. Vielä en tosin ole aikeissa hyökätä kirjahyllyn kimppuun, mutta sitten kun järjestäminen ulottuu siihen asti, niin hyllyyn jäävät vain ne kirjat, joita luen uudelleen ja uudelleen. Kirjahyllyn raivaus tulee olemaan vaikein kaikesta, koska minä rakastan kirjoja. Ajattelin ottaa ensi alkuun tavoitteeksi kirjojen vähentämisen siten, että kaikki kirjat mahtuisivat hyllyyn normaalisti vierekkäin, eikä niitä tarvitsisi tunkea toisten päälle tai taakse…

Mutta Forest Mage! Tästä kirjasta on vaikea sanoa mitään ilman että sanoisi jotain sarjan ensimmäisestä osasta. Enkä oikein muutenkaan osaa sanoa mitään. Kun olin lukenut ensimmäisen osan, ajattelin että toisen osan täytyy olla huonompi tai ainakin sellainen, mistä vähemmän tykkään, sen verran ihmeelliseen tilanteeseen kirja loppui. Mutta Forest Mage oli kyllä hyvä, suorastaan loistava. Robin Hobbin kuvaileva, monisanainen ja hidaskin kerronta on minun mieleeni. Näitä kirjoja luen tarkoituksella hitaasti ja nautin ajatuksesta, että vielä on monta sataa sivua luettavaa.

Tällä hetkellä luen sarjan kolmatta osaa aina aamuisin kun toiset nukkuvat, yleensä Tiikeri sylissä :) Tänään piti vaihtaa uusi kirjanmerkki, kun Tiikeri varasti sylistäni edellisen ja repi sen kappaleiksi… Sivuja on vielä jäljellä yli kuusisataa, ihanaa!

Onneksi Robin Hobb kirjoittaa koko ajan lisää, seuraavaksi lukemista odottaa The Dragon Keeper, joka on The Rain Wild Chronicles -sarjan ensimmäinen osa. Hobbin lukeminen kannattaa mielestäni aloittaa Näkijän tarusta, sen ensimmäinen osa on Salamurhaajan oppipoika ja sitä löytyy kirjastoista. Hobbin kirjat ovat hyvää ja laadukasta fantasiaa aikuisille. Vaikka luen Hobbin kirjoja hitaasti, niin nämä ovat tärkein lukemistoni, muut kirjat ovat mukavia välipaloja.

*****
I’ll write couple of words in English as well, even though normally I only write in English when I show my stitching. I read these books in English and I think they are best fantasy for adults since The Lord of the Rings. I’ve now read three trilogies by Robin Hobb and this is the fourth. I loved The Liveship Traders more than the other two, but this Soldier Son trilogy certainly is good! If you like epic fantasy, this is something worth reading.
Mainokset

12 responses to “Robin Hobb: Forest Mage

 1. Aija sanoo:

  Kiitos vinkistä! Luin joskus aikanaan Eddingsin kaikki kirjat ja niiden jälkeen jäin kaipaamaan jotain korvikkeeksi. Näistä se voisi löytyä. Pitääpä vilkaista, saisiko näitä ladattua Amazonista Kindleen lentomatkan viihdykkeeksi.

  • Leena sanoo:

   Minä taas en ole Eddingsejä lukenut kuin yhden muistaakseni, en muista että mikä siinä oli että en jatkanut kirjojen lukemista. Varmaan hairahduin lukemaan jotain muuta ja jäin sille tielleni :)

   Kindleä olen vähän silmäillyt sillä silmällä, tähän koneeseen latasin Kindle Readerin paria kirjaa varten, mutta en ole lukenut vielä eikähän se sama ole kuin itse laite. Mitä tykkäät Kindlestä?

   • Aija sanoo:

    Tykkään Kindlestä! Se on tosi kevyt ottaa reissuun mukaan eikä vie paljon tilaa. Ainoaksi pieneksi ongelmaksi olen kokenut sen, että voin ostaa kirjoja vain USA:n Amazonista, koska en asu UK:ssa – tai en ainakaan ole keksinyt miten voisin tilata UK:n Amazonista, siellä olisi kivoja kirjoja lapsellekin koulutyön oheen.

    Mun Kindle on vanhaa mallia, näppäimet sivun kääntämiseen on laitteen sivuilla. Se ei haittaa, kun en ole muuhun tottunut. ;-) Uudessa kai voi tökkiä siihen näyttöönkin.

    Joka tapauksessa suosittelen ehdottomasti varsinkin matkakäyttöön, vaikka ihan oikeaa ja aitoa kirjaa se ei korvaakaan, mutta on hyvä korvike paksulle pokkarille.

    • Leena sanoo:

     Kiitos Aija, mukava kuulla kokemuksia! Tuo voisi olla hyvä ratkaisu reissuihin ja muutenkin, tarttee jatkaa harkintaa :)

     • Aija sanoo:

      Ostin tänään ekan Hobbsin Kindleen kesälomaa varten. :-)

      Vielä sellainen kiva juttu Kindlestä, että sitä näkee lukea auringossakin. Se ei itse tuota valoa niin kuin vaikka tietokoneen ruutu, vaan käyttää ”elektronista mustetta” ja näyttää samalta kuin kirjan sivu eikä siis katoa valossa näkymättömiin.

      • Leena sanoo:

       Kivaa! Kerrohan sitten myöhemmin tykkäsitkö :)

       Juu tuokin on tosi tärkeä juttu, että ei tartte etsiytyä pimeimpään nurkkaan lukemaan, vaan valoisassakin näkee.

 2. Maria sanoo:

  Kiitos vinkistä täälläkin! Fantasiat on hyviä :)

 3. Virpi sanoo:

  Me ollaankin juuri sopivasti lähdössä kirjastoon…

  Mua kiinnostaa kovasti toi sun siivousprojektisi. Meillä on vähän sama menossa. Digiboksi on todella turvoksissa, koska mies tallentaa aivan älyttömän määrän ohjelmia. Parjaillaan siellä on ollut esim Tuntematon sotilas kahteen kertaan, se kun tulee joka Itsenäisyyspäivänä…

  Mä olen siivonnut työhuonettani. Se on aivan turkasen täynnä kaikkea roinaa. Siis rakasta roinaa. Ristipistotarviketta, neulelankoja (edelleen yli 40 kg!), muuta askartelukamaa ja kankaita myös vaateompelua ajatellen. En ole ihan varma ehdinkö kaikkea edes elinaikanani käyttää… Mutta, sain minäkin siivottua pois sellaista, jota olin ihan tavan vuoksi säästänyt. Hyvä niin, nyt pitäisi vielä päättää mitä teen vanhoille käsityölehdille. Niitäkin on kertynyt ihan tajuton määrä. Ja kirjoja löytyy myös. Miehen pokkarit ovat lomittain ja päällekäin, olleet jo sen 8 vuotta kun täällä on asuttu…

  • Leena sanoo:

   Aivan ihana lukea kun toisetkin siivoaa! Käsityölehdet ovat kyllä yksi tavaralaji, joka lisääntyy helposti. Minä myin viime vuonna kirpparilla pois kaikkia sellaisia käsityölehtiä joita säästin vain. Oli helppo laittaa kiertoon (ja paperinkeräykseen…) muita kuin ristipistolehtiä.

   Nyt olen vähän vähentänyt jo ristipistolehtiäkin, mutta se on paljon vaikeampaa. Ajattelin kuitenkin käydä pikkuhiljaa läpi myös niitä ja laittaa kaikki sellaiset lehdet kiertoon joista en aio pistellä mitään lähiaikoina. Sitten on sellaisia lehtiä, jotka eivät ole mielestäni älyttömän hyviä ja joita säilytän vain sen takia, että jos vaikka jonkun mallin pistelen joskus lahjaksi. Haloo! :) Aion päästä eroon niistä, kyllähän nyt niissäkin lehdissä ja kirjoissa jotka ovat mielestäni TOSI hyviä löytyy lahjoiksi pisteltävää.

   Vaateompeluun tarkoitettuja kankaita täällä on myös pilvin pimein. Ne vien nyt kirpparille, olen säästänyt ja säästänyt niitä ja jos en tähän päivään mennessä ole niistä mitään ommellut niin joutavat pois. Jotenkin aivot ovat nyt virittyneet sellaiselle taajuudelle, että tavarasta on helpompi päästää irti.

 4. elena sanoo:

  Hi, love your blog. I would love to give you a Liebster Blog Award. You’ll find details on my blog . Keep writing!
  Elena

  • Leena sanoo:

   Thanks Elena so much! I’m happy to hear that you like my blog. I’ll blog about the award later!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: