in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

1 DMC, 2 DMC, 100 DMC, 200 DMC…

: 1.7.2012


Huh! Viikon verran olen näitä järkännyt pikkuisen kerrallaan, melkein joka päivä, mutta nyt on järjestys ja pysyy! Melkein tuli uskonpuute välillä, mutta onneksi olen päättänyt, että kaiken voi siivota ja järjestää. Ihan kaiken. Siis myös DMC:n langat, jotka ovat olleet siellä ja täällä. Teoriassa lankatokat ovat olleet laatikoissa, mutta käytännössä niitä löytyi laatikoiden lisäksi erinäisistä koreista ja pusseista, jonne olen jättänyt niitä lojumaan töiden valmistuttua. Välillä tuntui, että nämä eivät lopu koskaan, aina löytyi joku uusi nyssäkkä sekalaisia lankoja! Nyt luulen, että enää ei mistään löydy lankaa.

Kaikki langat ovat pusseissa, jokaisessa pussissa on yksi väri ja jokaisen pussin kylkeen on kirjoitettu värin numero. Pussit on järjestetty kahteen koriin, joihin leikkasin jakopahvit. Ehkä vielä parempi systeemi olisi laittaa langat kannellisiin rasioihin, mutta kun olen päättänyt että yhtään uutta laatikkoa en osta järjestelyprojektiani varten, niin korit saavat kelvata. Sitä paitsi korit mahtuvat sattuneesta syystä täydellisesti hyllyyn päällekkäin. Järjestin langat numerojärjestykseen ja pussien numeroinnin lisäksi merkkasin osan langoista tuollaisilla tukevilla tarralapuilla.

Koreista on nyt helppo ottaa yhteen työhön tarvittavat langat pusseineen käyttöön ja mikä tärkeintä, laittaa työn valmistuttua takaisin järjestykseen! Takaisin laittaminen on ollut se kriittinen kohta tässä logistiikkaketjussa. Paikoilleen laittaminen ylipäätään on se heikoin lenkki missä tahansa logistiikkaketjussani…

*****

I’ve organized my DMC threads, finally! It took a week, on and off, but now they are all in tiny plastic bags, numbered and organized accordingly. Every time I thought I have them all organized, I found another bag of threads somewhere.  But now I think that’s it and I’m happy!

I can’t understand how it has taken me all these years to find a good system for storing these… At some point I just gave up, but now I know that everything can be organized. It just required patience and hard work :)

 


18 responses to “1 DMC, 2 DMC, 100 DMC, 200 DMC…

 1. Virpi sanoo:

  Mistähän saisi samanlaisen järjestelyinspiraation? Olen eilen saanut vasta pestyä kaikki viimeisetkin lapaset ja villasukat kesäteloille. Kiire meinasi tulla, kun niitä kohta taas tarvitaan =D. Sitten oli pakko saada ne kaappiin, että saan pyykkikorin taas tyhjäksi, että saan pesukoneesta märät pyykit ulos kuivumaan ja pikaista pesua vaativan sohvatyynytpäälisen pyykkikoneeseen. Ihmekös, että on tympeää hommaa, kun saa tehdä sen viis juttua, enne kuin pääsee tekemeään sitä jota alunperi oli tarkoitus eil se sohvanpäälien pyykkäys…

  • Leena sanoo:

   No mutta siinä sohvapäällisten pyykkäystä odotellessa sait tehtyä noin monta asiaa! Arvaa vaan odottaako täälläkin nojatuolin päällisten pesu ja ikkunanpesu ja mattojen pesu ja monta muuta, mutta homma kerrallaan niin on hauskaa :)

 2. Pingviini sanoo:

  Huh huh hullu järjestelijä! :D Ihanasti pääkin selkiintyy, kuin muiliinit on järjestyksessä. Tsemppiä logistiikkaketjun järjestyksen säilyttämiseen!

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Ihan hullu juu, tuollainen järjestely on minusta kaikkein mukavinta. Ilmankos sitä sitten olen tehnyt :)

 3. Marja sanoo:

  Enpä olekaan tällaista järjestystä vielä kellään nähnyt. Heitätkö tuonne pussiin langat ihan tokkina ja epämääräisinä vajaatokkasöheröinä (mun käsittelyssä niistä tulee ennemmin tai myöhemmin söheröitä)? Itse olen tavallaan ihastunut kieputteluun niiden pahvipuolien ympärille. Toisaalta vähän huolettaa, miltä langat näyttää kymmenen vuoden päästä… Juu, se paikoilleen vienti tökkii täälläkin ja varsinkin toisten hujalleen jättämien roinien paikoilleen vienti…

  • Leena sanoo:

   Länttään langat pussiin tokkina ja aloitettuina tokkina. Otan tokasta lankaa aina säie kerrallaan ja sitten lopuksi käärin osasäikeet siihen tokan paperin ympärille. Nähtäväksi jää minkälaisia söheröitä niistä pusseissa tulee. Ainakin parilla ystävällä langat on noin ja ovat tykänneet käsittääkseni systeemistä. Hihkukaa ystävät kokemuksianne!

   Toisaalta sellaisina pyöriteltyinä osatokkanöttösinä noita lankoja nytkin löytyi koreista ja pusseista ja ihan kohtuullisen hyvin olivat säilyneet söheröitymättä silläkin tavalla vierekkäin. Luulisin siis että pusseissa myös säilyvät ihan hyvin söheröitymättä, yhdessä pussissa kun on kuitenkin vain yksi aloitettu tokka ja sen seurana yksi tai useampi kokonainen tokka. Teoriassa :)

   Pahvipuolia mietin jossain vaiheessa, mutta kun en millään jaksa kieputella noita kaikkea puolille…

 4. Katri sanoo:

  Tuo lankojen paikoilleen laittaminen on minunkin Akilleen kantapääni… Viime viikolla varastoa järjestellessä lankoja löytyi sieltä täältä, eivätkä ne siis tosiaankaan ole vielä järjestyksessä, mutta ainakin jo kaikki yhdessä ja samassa paikassa :-)

  Sinä olet tainnut olla minulle inspiraationa, kun lähdin järjestelemään käsityövarastoani hirmuisella innolla viime viikolla (lehdet ja mallit ovatkin jo jonkinmoisessa järjestyksessä, samoin pikkusälä), ja vedin siihen päälle vielä kirjahyllyjenkin järjestelemisen. Ja molemmista sain poislähtevää tavaraa aikamoisen määrän :-)

  • Leena sanoo:

   Ihanaa kuulla että olet saanut inspiraatiota! Mahtavalta kuulostaa tuollainen järjestäminen. Minä en ole kirjahyllyyn asti päässyt, kun on pakko aloittaa niistä mitkä eniten silmää sairastavat… Kirjahyllyssä ei ole muuta vikaa kuin että siinä on liikaa tavaraa :)

 5. Jaa-jaa, minunkin on taas aika järjestellä askartelunurkkaustani, kun olen nyt joutunut roudaamaan sieltä melkein kaikki tavarat pois, kun isäntä lisäeristää ko. kopin katon. Ehkä takaisin roudatessa tulisi sentään jotain karsittua pois… (Intohimoisena askartelijana(kin) nurkat ovat väärällään paperinsilppua – kun ei malttas mitään heittää pois, ja korttien teossa menee pienetkin palat. Kunhan vain ne sit muistais käyttää.)
  DMC:t mulla sentään on kannellisissa rasioissa, kun innostuin niitä viime vuonna järjestämään. Mulla ei yleensä ole mitään pitkäkestoisia järjestämisprosesseja, semmosia pyrähdyksiä vain :D.

  • Leena sanoo:

   Juu kyllähän materiaalia pitää olla, miten sitä muuten mitään voi luoda! Itselle tärkeitä juttuja ei pidä hävittää. Minä olen tyytyväinen kun en ole haalinut hirveästi mitään askartelutavaraa, kun en kerta askartele :) Voisin nimittäin ihan hyvin haaliakin, kun kaikki paperijutut on niin kauniita! Mutta olen yrittänyt pysyä tontillani, kun kerta olen päättänyt että ristipistot on se tontti.

   Tämä on varmaan elämäni ensimmäinen pitkäkestoinen järjestämisprosessi, mutta olen tätä mielessäni jo kauan pohjustanutkin :)

 6. Aija sanoo:

  Näppärä idea! Tuolla tavalla kaikki saman numeron tokat, langat ja pätkät saa samaan pussukkaan.

  Minä olen kieputellut omani pahvipuolille, merkannut numerot reunaan ja säilytän niitä numerojärjestyksessä Ikeasta joskus ostetussa 6-laatikkoisessa moppe-laatikostossa. Puolat saa näppärästi pystyyn ja yhteen laatikkoon mahtuu kolme jonoa vierekkäin. Ongelma on se, että kun sieltä välistä ottaa puolia pois, jonot alkavat kaatuilla sivuille. Väliin pitäisi virittää jonkinlaiset väliseinät.

  • Leena sanoo:

   Tämä ainakin toistaiseksi vaikuttaa näppärältä, jospa olisi käytännössäkin!

   Pahvipuolavaihtoehto on kyllä varmasti myös kätevä, en vaan millään jaksanut sitä alkaa tekemään. Noissa pusseissakin vähän meinaavat mennä lomittain, koska kori on leveämpi kuin kolme pussiriviä, mutta pusseja on niin paljon, että näyttäisivät pysyvän pystyssä. Väliseinät on varmasti hyvä ratkaisu.

 7. Maria sanoo:

  Heino järjestys! Juuri mietin itse, että mihin saisin yhteen paikkaan järjestettyä ja mahtumaan kaikki lankani, kun niitä on hankala etsiä kun aloittaa uutta työtä…

  • Leena sanoo:

   Kiitos! Etsiminen on aivan raivostuttavaa, kauankohan aikaa minultakin on mennyt kaiken etsimiseen jo tähän mennessä? :) Siinä katoaa äkkiä inspiraatio tekemiseen, jos kaikki energia menee ensin etsimiseen.

 8. Marika sanoo:

  :-) Näyttääpä tutulta.

 9. Murmeli sanoo:

  Siis aika ison homman olet kyllä jaksanut tehdä! Mutta lopussa kiitos seisoo, niinkuin sanonta kuuluu :) Minä ainakin olen saanut inspiraatiota näistä sinun siivoiluista ja järjestelyistä, olen jopa uskaltanut heittää jotain poiskin! (siis vanhoja lehtiä näin alkuun ;)

  • Leena sanoo:

   Jee :) Pois heittäminen on ihanaa! Kyllä tuossa välillä meinasi tulla uskonpuute, mutta nyt ne on kaikki järjestyksessä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: