in angulo cum libro

Yksinkertaistan talon ja mielen nurkkauksia, että sinne jää tilaa tärkeille asioille – kirjoittamiselle ja lukemiselle, joogalle ja muulle liikkeelle, ihmisille ja kissoille, matkustamiselle ja käsitöille sekä maailman pelastamiselle. Koska jotkut asiat elämässä ovat keltaisia.

Anu Holopainen: Welman tytöt

: 19.1.2012

Vuosi olisi mukava aloittaa jollakin erityisellä kirjalla, mutta tänä vuonna en jaksanut miettiä asiaa. Niinpä nappasin hyllystä sen kirjan, jonka palautuspäivä lähestyi uhkaavimmin.

Welman tytöt on nuorten fantasiaa, hyvinkin selkeästi. Tarina oli ihan mukaansatempaava, mutta kieli (vai kirjoitustyyli?) vähän turhan pelkistettyä minun makuuni. Useimmiten lopetan kirjan kesken juuri siksi, että kieli jostain syystä tökkii. Tämä ei ollut kuitenkaan sellainen, ei huonoa kieltä missään nimessä. Luin siis loppuun asti eikä tehnyt tiukkaakaan, pakko oli saada tietää miten kirja päättyy. Jatko-osiakin olisi olemassa, mutta tuskin niitä lähitulevaisuudessa luen, vaikka vähän kiinnostaisi kyllä tietää miten sarja jatkuu.

Kirjassa oli paljon hyviä ideoita, jotka ihastuttivat. Mielenkiintoisia hahmoja, joista olisin voinut lukea tuplasti lisää. Tolkien- ja Hobb-fanina kaipaan pitkiä kuvauksia ja esimerkiksi hahmojen sielunelämän perusteellisempaa avaamista. Kirjassa montaa asiaa raapaistiin minun mielestäni liian pinnallisesti.

Genren yleissivistyksen kannalta kannatti lukea juu.

Mainokset

One response to “Anu Holopainen: Welman tytöt

  1. MysteryKnitter sanoo:

    Kuulostaa jännältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: